• Natura
  • Historia
  • Zdrowie
  • Kosmos
  • Technologia
  • Publicystyka
  1. Home
  2. Kategoria
  3. Ciekły azot w kuchni

Ciekły azot w kuchni

Używany jest w laboratoriach naukowych jako czynnik termostatyczny i chłodzący. Okazuje się, że jego działanie można też wykorzystać do przyrządzania wspaniałych deserów (Źródło: Chefsteps/Youtube)
Autorzy
08.04.2013·0 min

Więcej:undefined

Warto sprawdzić

Archeologia

Najstarsi mieszkańcy Wielkiej Brytanii sprzed 600 000 lat. Cały wiek czekano na potwierdzenie

27.06.2022·4 min
Zdrowie

Czy kawa podczas ciąży jest bezpieczna? Ważna wskazówka australijskich naukowców

27.06.2022·3 min
Zwierzęta

Mamut sprzed 30 tysięcy lat znaleziony w idealnym stanie. Zachowała się nawet jego skóra

27.06.2022·3 min
Psychologia

Świetnie się z kimś dogadujesz? To zasługa zapachu

27.06.2022·3 min
Psychologia

Ludzie nie dobierają się przypadkowo. Przeciwieństwa wcale się nie przyciągają

26.06.2022·4 min
Zwierzęta

Oto podwodna wampirzyca. Przerażające zwierzę miało sposób na chwytanie ofiar

26.06.2022·3 min