Pręgowane, czarno-białe ogony są noszone wysoko, niczym sztandary. Działają jako sygnalizator i kierunkowskaz podczas wspólnych wędrówek stada. Oprócz tego rozsiewają charakterystyczną woń właściciela. Podczas godowej rywalizacji samce wymachują sobie przed nosem ogonami, by dowieść, kto lepszy. Samica wybiera samca, którego ogon jest najokazalszy i najponętniej pachnie.