Są, ale na pierwszy rzut oka nie jesteśmy w stanie odróżnić gołębich „maleństw” od dorosłych osobników. Gołębie pisklęta rosną bowiem tak szybko, że kiedy opuszczają rodzinne gniazda (co następuje już miesiąc po wykluciu z jaj), wielkością dorównują swoim rodzicom. Wszystko dzięki wielkiemu apetytowi – są wiecznie głodne i tak żarłoczne, że każdego dnia zjadają połowę tego, ile same ważą.