• Natura
  • Historia
  • Zdrowie
  • Kosmos
  • Archeologia
  • Technologia
  • Publicystyka
Jan SochaczewskiJ

Jan Sochaczewski

Dziennikarz, fotoreporter i zapalony obserwator polskiej kuchni dyplomatycznej. Żyje z pisania, choć wolałby z robienia zdjęć.

Wpisy autora

Natura

Lisy jadły „resztki z pańskiego stołu” już 42 tys. lat temu. Tak pozostało do dziś

23.07.2020
Kosmos

Superkomputer „pokazał” supernową 300 dni po wybuchu

23.07.2020
Zdrowie

Batonik spalisz biegając 23 minuty, a pizzę… Naukowcy chcą takich przeliczników na opakowaniach

22.07.2020
Natura

Brytyjska rzeka odpadów. Do Tamizy co sekundę wpływa 94 tys. cząstek mikroplastiku

22.07.2020
Kosmos

W piersi Wenus może nadal bić gorące serce. Odkryto ślady aktywności wulkanicznej

22.07.2020
Zdrowie

„Oksfordzka” szczepionka na SARS-CoV-2 wywołuje reakcję immunologiczną. Wydaje się bezpieczna

21.07.2020
Natura

Katastrofa ekologiczna na Uralu. Toksyczne odpady z kopalni miedzi zatruły wody

21.07.2020
Kosmos

Emiraty wysłały „Nadzieję” na Marsa. Dopiero trzecia próba startu była udana

20.07.2020
Kosmos

Nigdy nie byliśmy tak blisko Słońca. Nasza gwiazda miała intymną sesję zdjęciową

17.07.2020
Zdrowie

Wysypka może być jedynym symptomem COVID-19. Wyróżniono trzy typy skórnych zmian

16.07.2020
Zdrowie

Związek pandemii z ubojem zwierząt. Zauważony w Brazylii

16.07.2020
Zdrowie

Nastolatek zmarł na dżumę. Zjadł zarażone mięso

16.07.2020
Poprzednia34 / 64Następna