• Natura
  • Historia
  • Zdrowie
  • Kosmos
  • Archeologia
  • Technologia
  • Publicystyka
Jan SochaczewskiJ

Jan Sochaczewski

Dziennikarz, fotoreporter i zapalony obserwator polskiej kuchni dyplomatycznej. Żyje z pisania, choć wolałby z robienia zdjęć.

Wpisy autora

Natura

Chiny odpowiadają za 27 proc. globalnej emisji dwutlenku węgla. To więcej niż wszystkie kraje OECD

11.05.2021
Społeczeństwo

Czy suplementy pomagają schudnąć? Naukowcy: nie warto ich brać

11.05.2021
Kosmos

Teleskop po ciemnej stronie Księżyca. Dzięki niemu mamy zobaczyć najstarsze gwiazdy

10.05.2021
Natura

Rekiny wyczuwają pole magnetyczne. Jak je wykorzystują do nawigacji?

09.05.2021
Społeczeństwo

Dotyk ręki robota pomaga ludziom. Czy będą nas leczyć roboty-terapeuci?

09.05.2021
Zdrowie

Jak smakuje ciężka woda? Naukowcy: jest słodka

07.05.2021
Kosmos

W naszej Galaktyce są gwiazdy zbudowane z antymaterii? Naukowcy wytypowali 14 takich obiektów

07.05.2021
Natura

Miliony zmutowanych komarów wypuszczono w USA. Owady GMO ratują zdrowie mieszkańców Florydy

07.05.2021
Natura

Koty kochają wszystkie pudełka. Nawet te, których nie ma

07.05.2021
Zdrowie

Kolistyna dziurawi bakterie. Naukowcy wiedzą, jak ulepszyć ten antybiotyk

05.05.2021
Zdrowie

Geny dyktują, czy lubimy kawę i ile jej pijemy. Pierwsze badania tego typu

05.05.2021
Kosmos

Pierwsza aukcja wina leżakowanego w kosmosie. Jaki ma ono związek z nauką?

05.05.2021
Poprzednia2 / 64Następna