Natura
Historia
Zdrowie
Kosmos
Archeologia
Technologia
Publicystyka
J
Jan Sochaczewski
Dziennikarz, fotoreporter i zapalony obserwator polskiej kuchni dyplomatycznej. Żyje z pisania, choć wolałby z robienia zdjęć.
Wpisy autora
Natura
Chiny odpowiadają za 27 proc. globalnej emisji dwutlenku węgla. To więcej niż wszystkie kraje OECD
11.05.2021
Społeczeństwo
Czy suplementy pomagają schudnąć? Naukowcy: nie warto ich brać
11.05.2021
Kosmos
Teleskop po ciemnej stronie Księżyca. Dzięki niemu mamy zobaczyć najstarsze gwiazdy
10.05.2021
Natura
Rekiny wyczuwają pole magnetyczne. Jak je wykorzystują do nawigacji?
09.05.2021
Społeczeństwo
Dotyk ręki robota pomaga ludziom. Czy będą nas leczyć roboty-terapeuci?
09.05.2021
Zdrowie
Jak smakuje ciężka woda? Naukowcy: jest słodka
07.05.2021
Kosmos
W naszej Galaktyce są gwiazdy zbudowane z antymaterii? Naukowcy wytypowali 14 takich obiektów
07.05.2021
Natura
Miliony zmutowanych komarów wypuszczono w USA. Owady GMO ratują zdrowie mieszkańców Florydy
07.05.2021
Natura
Koty kochają wszystkie pudełka. Nawet te, których nie ma
07.05.2021
Zdrowie
Kolistyna dziurawi bakterie. Naukowcy wiedzą, jak ulepszyć ten antybiotyk
05.05.2021
Zdrowie
Geny dyktują, czy lubimy kawę i ile jej pijemy. Pierwsze badania tego typu
05.05.2021
Kosmos
Pierwsza aukcja wina leżakowanego w kosmosie. Jaki ma ono związek z nauką?
05.05.2021
Poprzednia
2 / 64
Następna